Verkeersexamen Hoogeveen start met 756 leerlingen

Tekst: Sieberen Voordewind
Hoogeveen – Dinsdag 9 april verzamelden zich 756 leerlingen van 30 basisscholen bij het Activum in Hoogeveen, om op hun fietsen verkeersexamen af te leggen. De opening werd om 8.30 uur verricht door wethouder Slomp en de 20 vrijwilligers waren aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De eerste school die van start ging was de Juliana van Stolberg school. Daarna volgde de leerlingen van de Apollo. Met oranje hesjes over de warme jassen, tegen wind en kou, begonnen de leerlingen aan hun examen. “Leuk!” werd er geroepen toen ik vroeg hoe ze het examen vinden. En de juf gaf nog even iemand een tip: “Denk aan de regeltjes.” Daarna volgden nog enkele bemoedigingen zoals: “Je kunt het!” Leerlingen van de Goudvink stonden daarachter geduldig te wachten tot zij aan de beurt waren, terwijl hun fietsen gecontroleerd werden.

Bij de start vroeg een leerling: “Juf heeft u nog een tip om niet zenuwachtig te zijn?” Voor de meeste kinderen van alle scholen was het best spannend om deel te nemen maar gelukkig was daar hun juf en de startmeester om hun moed in te spreken. “Je bent geslaagd voor je theorie-examen. Je kunt het. Je doet het prima.” Zei de juf van het Pallet tegen haar leerlingen. En een jongen riep: “Ik heb er zin in!” En inmiddels kwamen de eerste leerlingen weer terug.

De kinderen van de Juliana school vonden het examen leuk en koud. “Vooral koude handen” zei de juf. Tot slot werden de hesjes verzameld en naar de sporthal teruggebracht, waar zij op nummer nagekeken werden door twee vriendelijke vrijwilligers. En daarna stapten de leerlingen met hun juf of meester weer op de fiets richting school. Daar wachtte de volgende les op hun. De startmeester, dhr. Roel Meinen die alle leerlingen de moed inspreekt en het startsein geeft, doe dit werk al jaren en vindt dit het leukste werk.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Evenementen, Gemeente Hoogeveen, Maatschappelijk, Nieuws uit Hoogeveen, Onderwijs met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie