Twee diamanten huwelijken gevierd

HOOGEVEEN – Op woensdag 17 april traden 60 jaar geleden twee bruidsparen in het huwelijk. Wethouder Erik Giethoorn ging op bezoek bij het echtpaar Dornbos-Vos en burgemeester Karel Loohuis bezocht het echtpaar Willems-Eykelenkamp.

Wethouder Erik Giethoorn feliciteert het diamanten bruidspaar Dornbos-Vos

Wil Willems(18-01-1935) & Christien Willems-Eykelenkamp(06-06-1936) zijn beiden geboren en getogen in Deventer. Ze hebben elkaar leren kennen via een nicht van Wil. Zij was bevriend met Christien en ze gingen samen dansen bij Wil thuis. Wil werkte toentertijd op de telefooncentrale bij de PTT in Deventer  en Christien bij “De Gruyter’.

Na een paar jaar verkering en enkele jaren verloofd te zijn geweest, zijn ze op 15 april 1959 getrouwd voor de wet. Op 2 mei 1959 volgde de kerkelijke inzegening in katholieke kerk ‘Johannes Vianney’ in Deventer.

Ze gingen in Deventer wonen aan ‘de Singel’ en kregen hier een dochter en een zoon.  In 1960 kreeg Wil een baan in de computers bij ‘Honeywell Bull’ en het gezin verhuisde hierdoor enkele jaren later naar Hoogeveen, waar ze gingen wonen aan de ‘Dr. Dassenstraat’. Niet veel later kregen ze een eengezinswoning aan de ‘Spechtlaan’ en kregen hier nog een dochter.

Nu zijn ze al weer ruim veertig jaar woonachtig aan de Tamboerlaan.
Wil is, door de sport van de kinderen, zeker 20 jaar secretaris geweest bij de BUDO- vereniging van Hoogeveen. Christien is door haar jongste dochter het peuterwerk ingerold en is jaren peuterleidster op ‘De Dukdalf’ geweest.

Op 57 ½  jarige leeftijd ging Wil met pensioen en is sindsdien met tal van andere zaken bezig. Zo is hij al jaren vrijwilliger bij senior-web en gaat  bij ouderen langs die problemen hebben met hun computer. Ook is hij al vele jaren actief bij het KBO, eerst 20 jaar als secretaris en nu als penningmeester.

Christien heeft meer dan 30 jaar als vrijwilligster de bloemetjes verzorgd in het ziekenhuis. Momenteel is ze nog actief binnen de KDO met het organiseren van kaartavonden en zingt zij bij het kerkkoor. Ook werd er door het hele gezin altijd veel aan sport gedaan, waarbij  Volleybal toch wel de boventoon voerde.

Helaas moest Wil het volleyballen opgeven door een blessure aan zijn achillespees, maar  zit sindsdien dagelijks op zijn fiets. Christien is na een hernia operatie ook gestopt met volleyballen en gaat nu wekelijks naar een sportschool om een beetje fit te blijven.

Burgemeester Karel Loohuis in de tuin bij het echtpaar Willems-Eykelenkamp


Dit bericht is geplaatst in Huwelijken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie