November

Aflevering 37 1e jaargang (11 nov 2018)
De Sinterklaas van Hoogeveen in ‘Met Koopman op pad’
HOOGEVEEN – onze gemeente wordt niet moeilijk gedaan over Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Het is voor ons een cultureel erfgoed. Voor de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad”, heeft koopman deze week een gesprek met twee dames van de organisatie ‘de Sinterklaas van Hoogeveen’.

Volgende week zaterdag 17 november komt het Spaanse gezelschap om 14.00 uur aan bij het Gemeentehuis van Hoogeveen. Vanaf dat moment woont Sinterklaas 14 dagen in de Tamboer en is toegankelijk voor alle kindertjes, en natuurlijk ook voor je papa’s, mama’s en opa’ oma’sAflevering 36 1e jaargang (4 nov 2018)
Koopman op pad bij Evening Stars
GEESBRUG – Afgelopen woensdagavond was het team “Met Koopman op pad” bij een repetitieavond van The Evening Stars. De band heeft sinds driekwart jaar een nieuwe samenstelling. De toetsenist en zangeres zijn de nieuwelingen.

Ook al is deze nieuwe samenstelling nog pril, het gevoel dat het weer helemaal gaat worden is alom aanwezig. Het plezier en enthousiasme voeren de boventoon. In dit filmpje heeft Jan Smit de zanger en gitarist de hoofdrol. Jan is sinds 1972 bij de Evening Stars en staat ondanks zijn 64 jaar nog te zwingen als een jongeman.

Het plezier spat er simpelweg van af. Er worden zelfs nog drie nummers ten gehore gebracht, waaronder “o wat een mooie tijd”, “onze poes en buurman’s kater” en “rood en wit zijn onze kleuren”, ook wel het Elimse volkslied genoemd. Dit laatste nummer kwam spontaan op en was niet ingestudeerd. Het plezier was er echter niet minder om, het was tenslotte een oefenavond. Er is door de redactie besloten dat de wekelijkse nieuwe aflevering vanaf nu op de zondagmiddag gepubliceerd wordt, het was de maandagmiddag.