December

Aflevering 42 1e jaargang (16 dec 2018)
Over het Carbiddarten in Tiendeveen
HOOGEVEEN – Op zaterdag 22 december 2018 wordt alweer voor het 9e jaar het Open NK Carbiddarten georganiseerd bij MFC ‘de Eiken’ te Tiendeveen. Voor het team “Met Koopman op pad” een reden eens nader een onderzoekje in te stellen.

We werden allerhartelijkst ontvangen en hebben zulke enthousiaste verhalen gehoord dat we er zelf bijna zin in hebben. Kijk het filmpje en misschien werkt het zo aanstekelijk dat jullie ook nog mee doen met het Carbiddarten op 22 december in Tiendeveen. Aanmelden is nog mogelijk via deze link
Aflevering 41 1e jaargang (09 dec 2018)
Koopman op pad over het milieu
ELIM – In een oud boerderijtje aan de Janslotswijk in Elim wonen sinds 1,5 jaar Willem Boermans en Anny Kockelkoren. Twee heel positieve en bijzondere mensen. Ze houden van de natuur en genieten er ook dagelijks van.

Ze hebben bijvoorbeeld een insectenhotel. Wat dat is, kunt u komende zondag zien in ‘Met Koopman op pad’ Ondanks de ziekte van Anny zijn het uiterst positieve mensen die heel bewust leven en genieten van hetgeen de natuur hun en ons brengt. We zijn veel te ver gegaan aldus Willem, maar er is nog hoop. Het is een prachtige documentaire geworden over deze twee wel heel bijzondere mensen met een boodschap.

Aflevering 40 1e jaargang (02 dec 2018)
Stichting Actief samenleven kon grootser sinterklaasfeest geven’
HOOGEVEEN – Zaterdag 24 november was het weer zover. Voor het 6e jaar op rij Humanitas Zuid-Drenthe, Stichting Leergeld, Stichting One, Speelgoed-, Voedsel- en Kledingbank. Hierdoor konden we samen een mooi Sinterklaasfeest geven! Ruim 80 gezinnen hadden zich voor dit leuke evenement aangemeld. “met Koopman op pad was erbij en heeft er een leuk videoverslag van gemaakt. “met Koopman op pad was erbij en heeft er een leuk videoverslag van gemaakt.

Het was een gezellige Sinterklaas filmochtend met een drankje en oliebollen in de pauze. De knuffel Piet had iets liefs meegebracht voor de kleintjes en al deze bijstandsgezinnen kregen na afloop een goed gevulde tas mee met ook nog een mooi gezinscadeau. Dat komt zeker van pas in deze dure eindejaar periode. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door o.a. Humanitas, Stichting Leergeld, Stichting One, de Speelgoedbank en de Voedsel- en Kledingbank. Het team “Met Koopman op pad” was uitgenodigd om een mooi videoverslag van dit evenement te maken. Er waren zo’n 80 kinderen met ouder(s) of begeleiders.

Natuurlijk ontbraken de Sinterklaas en de Pieten uit het huis van Sinterklaas niet. Het is een prachtig feest geworden. Het team “Met Koopman op pad” bestaande uit Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer waren onder de indruk. Ook al zijn dit fantastische initiatieven, het blijft beschamend dat er in een rijk land als Nederland nog mensen zijn die aangewezen zijn op voorzieningen als voedsel, kledingbank e.d. Misschien iets voor de politiek om over na te denken. Namens de kinderen worden alle sponsoren, genoemd in het filmpje, bedankt!

Geef een reactie