April

Aflevering 14  2e jaargang (01 apr 2019)
Koopman op pad bij feestelijke opening 50 jaar OBS Apollo
HOOGEVEEN – Team Koopman op pad was de achterliggende week aanwezig bij de feestelijke opening van de feestweek ter gelegenheid van 50 jaar OBS Apollo in wijk Krakeel. De burgemeester heeft een spandoek onthuld. Hierop zijn tekeningen van verschillende kinderen van de school te zien. Aansluitend zijn alle kinderen met touringcars naar de bioscoop gebracht en hebben daar verschillende films gezien. Terug op school stond er een lunch klaar.

Zo was er voor de hele week een feestelijk programma. Afgelopen woensdag was het Apollo-circus, waar u deze aflevering nog een paar beelden van ziet. Koopman heeft in deze aflevering een leuk gesprek met de twee directeuren, de schooldirecteur en de directeur van Stichting Bijeen. Een fijne school midden in de levendige wijk Krakeel is de slotconclusie!Aflevering 15  2e jaargang (07 apr 2019)
Koopman op pad over De Bij vervoer
HOOGEVEEN – Er spelen binnen de gemeente Hoogeveen heel wat onderwerpen waar vraagtekens bij te plaatsen zijn. Een voorbeeld hiervan is het vervoer van Hoogeveen, bekend onder de naam de Bij. Deze mensen doen fantastisch werk en zetten zich volledig in voor een professionele dienstverlening. Het is bijna vervoer op maat. In Hoogeveen zelf is De Bij als stadsbus heel populair en dat is goed te begrijpen, want de reiziger reist maar liefst twee uur op een kaartje van een euro. Mooi voor Hoogeveen horen we de dorpsbewoners van de Gemeente Hoogeveen denken, maar wij hebben er niets aan.

“Wij horen toch ook bij Hoogeveen en betalen toch dezelfde belastingen?” Helemaal waar vindt het team “Met Koopman op pad”. Toen wij dan ook de uitnodiging kregen eens te komen kijken, hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. Peter is mee geweest in de rolstoel en dat ging allemaal heel soepel en veilig. Dus over De Bij en haar werknemers niets dan goeds. De schoen wringt bij de ongelijkheid, wel voor Hoogeveen, niet voor de dorpen. Vooral in de weekenden is het voor de ouderen een zeer kostbare zaak om in Hoogeveen te komen.

Een retourtje kan dan al snel oplopen tussen de tien en vijftien euro en dat is natuur te gek om los te lopen. Vandaar de oproep van “Met Koopman op pad” het vervoer van “De Bij” moet ook zo snel als mogelijk voor de dorpen van de gemeente Hoogeveen beschikbaar worden. Ook de dorpsbewoners willen wel voor een euro naar Hoogeveen. Dit filmpje is daarom een oproep aan de politiek hier haast mee te maken. We weten dat de politiek hier al mee bezig is, maar iets meer vaart en zekerheid is voor veel dorpsbewoners aangenaam. Het team “Met Koopman op pad” hoopt met deze aflevering een bijdrage te leveren.
Aflevering 16  2e jaargang (14 apr 2019)
Stoffer Kikkert over zijn Oud Elim en veel meer…
ELIM – “Ik geniet van het leven en maak regelmatig fietstochtjes in de omgeving gewapend met mijn fototoestel. De foto’s met verhalen publiceer ik dan weer op mijn site”, aldus de bijna 84 jarige Elimse historicus.

Ook al doet Stoffer er zelf bescheiden over, voor Elim is hij de persoon die het meest de titel “Elimse historicus” verdient. Stoffer kan heel interessant vertellen over zijn geliefde dorp Elim, dat hij van binnenuit kent als geen ander.

Jaren lang is hij diverse verenigingen actief geweest en tot heden is hij nog actief binnen fotoclub Lido. Middels zijn website en facebook, Oud Elim, laat hij ons meegenieten. In deze aflevering van “Met Koopman op pad” gaat Roelof Koopman met Stoffer in gesprek. Stoffer neemt iedereen mee in zijn enthousiasme en dat zal de kijkers van deze aflevering boeien aandachtig te kijken en luisteren.

Na afloop zullen velen nog een kijkje nemen op zijn leuke website. Wat Stoffer nog voor ons in petto heeft, wil hij nog even geheim houden, maar onze nieuwsgierigheid is geprikkeld.
Aflevering 16a  2e jaargang (18 apr 2019)
Onthulling Hollandschedijk Hollandscheveld
HOLLANDSCHEVELD – Vandaag 18 april 2019 werd de nieuwe rondweg om Hollandscheveld geopend door wethouder Erwin Slomp. Met de aanleg van de rondweg om Hollandscheveld is de wens van de inwoners, om doorgaand verkeer uit de kom van het dorp te weren, gerealiseerd. De rondweg loopt van de bestaande rotonde van de Mr. Cramerweg en Hollandscheveldse Opgaande naar het bedrijventerrein.

Op het bedrijventerrein buigt de weg af naar het oosten, parallel aan de Langedijk. Vervolgens sluit de weg aan op de Riegshoogtendijk. Wethouder Erwin Slomp, verrichte de opening door onthulling van de naam van deze nieuwe weg om Hollandscheveld.

In het filmpje in de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad”  geeft Albert Metselaar een toelichting op de gekozen naam. Komende zondag krijgt u het complete verslag van deze opening te zien, met een toespraken van Martijn Kuik – PB, Henk Brink – Provincie Drenthe. Het verslag is te zien via de regionale media en www.koopmanoppad.nl