Flynn Peeks verrast met NJK-limiet

HOOGEVEEN- Bij een tweedaagse wedstrijd in Alkmaar was het Flynn Peeks die iedereen verraste met de limiet op de 200 meter rugcrawl die nodig is om in juni te mogen starten bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Met een tijd van 2.43.12 bleef hij onder de 2.43.85 die nodig was en veroverde daarmee zijn startbewijs voor het NJK in Eindhoven.

Dit was op zondag maar op zaterdag zwom hij op de 100 meter rugcrawl al een dik p.r. van vier seconden en ging op zondag bij de 200 meter rug op dat p.r. weg en bleef het volhouden tot het eind met als resultaat een mooi tijd. De zwemmers met een NJK of NK-limiet waren het hele weekend in Alkmaar om daar op vrijdagavond, zaterdag en zondagmorgen te trainen in het 50 meter bad met daarnaast op zaterdag en zondagmiddag een wedstrijd.

De andere zwemmers van Hoogeveen kwamen twee dagen naar Alkmaar toe om alleen de wedstrijd te gaan zwemmen. Voor de N(J)K-zwemmers pakte dit goed uit, de ploeg was erg gedreven en ondanks de trainingen van ieder twee uur werden er nog veel persoonlijke records gezwommen. Mac Peeks zwom zaterdag op de 200m wisselslag de limiet en ging met 2.32.00 net onder de 2.32.68 die nodig was.

Charlotte Wilbers deed dit op de 200m rug waar haar tijd van 2.33.77 drie seconden sneller was dan haar p.r. en daarmee onder de 2.34.83 bleef die ze moest zwemmen. De jongste die dit weekend mee was, Charley Blide, deed goede zaken en zwom op zaterdag de tijd van de 100m vrije slag sneller dan ooit 1.07.30 en op de zware 400m wisselslag ging ze zelfs 11 seconden sneller naar nu 6.04.92.

Alinda Dingshoff die i.v.m. haar examens alleen op de zaterdag de wedstrijd zwom en op zondag na de ochtendtraining weer naar Hoogeveen ging, deed op zaterdag de 100m vrije slag en dook onder de een minuut met 0.59.07, wat een nieuw Drents record betekende. Owen Peeks, de oudste van de broers Peeks, zwom dit weekend een zwaar programma en dat naast de uren trainen leverde hem dat mooie tijden op. Hij schuwt het zware trainen nooit en gaat iedere afstand vol voor de winst en goede tijden.

Hij zwom de 400 meter wisselslag, 200 meter vrije slag, 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag waarbij hij op de laatste afstand de 400 meter vrije slag een kleine p.r. 4.22.49 op de klokken zette, bij zijn andere afstanden zwom hij op zijn p.r. en dat was knap in zo’n zwaar weekend.

Coen de Lang, Thomas Kappe, en Niels van Eck hielden het bij de wat kortere afstanden al zwom de laatste daarbij wel de 400 meter wisselslag. Coen de Lang zwom op de 50 meter en 100 meter vlinderslag een mooie p.r. waar hij zelf erg blij mee was. Voor deze heren en datzelfde geld voor Maik Huser, Erwin Heinsius en Junior de Bruin, zijn dit weekenden om vooral te kijken wat ze kunnen en hun afstanden eens op een andere manier te gaan zwemmen.

Mirthe Schenkel had hiervoor wat andere afstanden gekozen, met daarbij wel de 50 en 100 meter schoolslag, die momenteel niet zo goed lopen, haar lengte zit in de weg en daar zal eerst de kracht in moeten komen. Geduld wat ook geldt voor Miron Schimmelpenning en Senna van der Veen, beide groot en niet sterk genoeg en daar zullen ze op moeten wachten, al zwom Senna vandaag een kleine p.r. op de 200 meter vrije slag.

Wiktoria Redzimska is weer helemaal hersteld van de waterpokken en zwom hele goede tijden op haar afstanden en trainde weer op volle sterkte wat zal leiden tot mooie tijden. Leah Annakotta kwam niet voor niets naar Alkmaar want zij zwom op een aantal afstanden nieuwe tijden, wat ook voor Dominique Dingshoff het geval was die op meerdere afstanden haar tijden aanscherpte. Julia Redzimska en Manon Tiggelaar kwamen voor een dag naar Alkmaar en Manon zwom een dik v p.r. op de 50 meter vlinderslag.

De zwemmers zullen deze week de trainingen in de Dolfijn en vooral “de Waterlelie”50 meter bad in Zuidwolde oppakken en gaan a.s. weekend sprinten in Veenendaal. Daarna zal het vizier gericht zijn op de Regio Kampioenschappen in het 50 meter bad van Drachten.

Hoogte punten

Hoogeveen protesteert tegen sluiting verloskunde Bethesda

Door: Philip OosterlaakHOOGEVEEN - De maat is vol. 'Verloskunde moet blijven in Bethesda'. Zaterdag 19 Mei trokken honderden demonstrerende Hoogeveners in ...

Lees meer ...

foto eigen ©

Hollandscheveld veilig na winst in derby

HOLLANDSCHEVELD - Hollandscheveld heeft zich veilig gespeeld met een 2-1 overwinning op buurman Scn en kan zich dus rustig gaan ...

Lees meer ...

Discussie en informatieavond Bethesda met Henk van Gerven

HOOGEVEEN - Vrijdagavond 25 mei belegt de SP een bijeenkomst rond de toekomst van Bethesda. Daarbij zijn SP-kamerlid Henk van ...

Lees meer ...

Brouwerij Jonge Beer tijdens landelijke bier week opent haar deuren

HOOGEVEEN - In de Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en loopt van ...

Lees meer ...

foto V.V Hoogeveen ©

Hoogeveen TV – kampioenschap Hoogeveen

HOOGEVEEN - Hoogeveen keert na vier jaar terug in de Hoofdklasse. Voor het eerst sinds zeventien jaar kon men weer ...

Lees meer ...

Deze week in Koopman op pad de Rotterdammers Cock en Wil de Gans

Nieuwlande - Aan de Brugstraat in Nieuwlande wonen Cock en Wil de Gans. Beiden geboren in Rotterdam. Ze zijn het ...

Lees meer ...

Hoogeveen TV – reactie Edward Sabandar

HOOGEVEEN - De wedstrijd BSVV – Hoogeveen paste weer perfect in het krankzinnige competitieverloop in de derde klasse. In de ...

Lees meer ...

eigen foto ©

Hoogeveen TV – samenvatting BSVV – Hoogeveen zaterdag

HOOGEVEEN - De wedstrijd BSVV – Hoogeveen paste weer perfect in het krankzinnige competitieverloop in de derde klasse. In de ...

Lees meer ...

Foto: Albert Stegeman ©

Titelkansen niet meer in eigen hand

Puntendeling Hoogeveen zaterdag in krankzinnige slotfaseHOOGEVEEN - De wedstrijd BSVV – Hoogeveen paste weer perfect in het krankzinnige competitieverloop in ...

Lees meer ...

foto Erna v Dijk ©

Shirts Team Parel Danique klaar

ELIM - Team Parel Danique is vanaf nu goed herkenbaar. De al opvallende paarse shirts van de SamenLoop voor Hoop ...

Lees meer ...


Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.