Koningsdag de weide 2018

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/04/2018
08:00 - 16:00

Locatie
De Weideblik

Categorieën


Hoogeveen – Nog een paar weken en dan is het Koningsdag. We gaan weer kijken of we dit feest kunnen vieren op het grasveld naast het wijkgebouw, dit kan alleen als het grasveld droog is en het weer goed lijkt.

Als we het op het veld houden heeft iedereen overzicht over het feest en is er dichter bij betrokken. De activiteitencommissie is zich dit jaar een beetje te buiten gegaan, er zijn namelijk veel attracties. Voor het eerst dit jaar is er het spider-springkussen.

Het kindertreintje is gewoon een traditie geworden en zal ook dit jaar niet ontbreken. Ook is er een kleine draaimolen. Zoals elk jaar worden er poffertjes en suikerspin en popcorn verkocht. Het is erg moeilijk om ieder jaar voldoende vrijwilligers te vinden die ons willen helpen bij het realiseren van het Koningsfeest. Maar we proberen ook dit jaar het spelletjes circuit met veel vrijwilligers die hier voor nodig zijn weer helemaal voor elkaar te krijgen.

Het spelletjescircuit is voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar en terwijl de kinderen de spelletjes doen kunnen de ouders meedoen aan het rad van avontuur met mooie prijzen.

Op vertoon van het spelletjescircuit kaartje kunnen kinderen meedoen aan de spelletjes. De spelletjes zijn onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De leeftijdsgroepen zijn 3 en 4 jaar, 5 en 6 jaar, 7 en 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Na afloop kunnen de kinderen het kaartje inleveren en tellen wij wie de meeste punten heeft gehaald en dus een prijs heeft gewonnen. In elke categorie worden aan het einde van de dag twee prijzen uitgereikt. De kosten van een deelnamekaartje bedragen € 3,00 per lid en € 6,00 voor een niet-lid van de wijkvereniging. Wij controleren het lidmaatschap aan de hand van een actuele ledenlijst. Voor dat geld kunnen de kinderen de hele dag gebruik maken van de attracties, meedoen aan de spelletjes, mogen zijn een keer touwtje trekken en krijgen zij nog een versnapering aangeboden.

Wanneer u met de kinderen alleen in de attracties wilt kunt u voor € 2 een attractie stempel kopen. Hoe ziet de dagindeling eruit:

-08.00 uur Kinderen kunnen op vertoon van hun standplaatskaart hun plaatsen innemen voor de kinderrommelmarkt.
-09.00 uur Start kinderrommelmarkt
-10.00 uur Verkoop kaartjes voor het spelletjescircuit of attracties.
-10.00 uur De volgende attracties gaan open: Kinderdraaimolen, kindertrein en de 3 springkussens. Dat geldt ook voor het touwtrekken, suikerspin, popcorn, poffertjeskraam en het rad van avontuur met de vele mooie prijzen.

-11.00 uur Start spelencircuit
-15.00 uur Einde verkoop kaartjes voor het spelencircuit
-16.00 uur Einde kinderrommelmarkt, spelletjescircuit, rad van avontuur
Ongeveer 16.00 uur Bekendmaking prijswinnaars spelletjescircuit. Bij niet aanwezig zijn vervalt de prijs.

Wij hopen op een grote opkomst.

Kinderrommel markt op Konningsdag.
Op Koningsdag wordt van 9.00 uur tot 16.00 uur de kinderrommelmarkt gehouden.
Dit is altijd een druk bezocht evenement. Het aantal kinderrommelmarktplekken is uitgebreid naar ruim honderd plekken maar vol is natuurlijk vol. Op woensdagavond 18 april kunnen tussen 19.00 uur en 20.00 uur genummerde kaarten worden opgehaald in het wijkgebouw. De kaarten kosten € 2,50 per plek. In het Krantje van April vindt u straks meer informatie . Telefonisch reserveren is dus niet meer mogelijk. LET OP: De rommelmarkt is vol er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Ten overvloede wordt nog vermeld dat het een kinderrommelmarkt is. Natuurlijk vinden wij het niet erg als ouders hun kinderen helpen maar het is zeker niet de bedoeling dat het een stand wordt waar volwassenen hun handelswaar aan de man brengen. Bij het ophalen van de kaartjes vragen wij ook de naam en de leeftijd van het kind die op de rommelmarkt zal staan.

Tenslotte:
Wij zoeken voor Koningsdag nog steeds vrijwilligers die een ochtend of middag of de hele dag willen helpen bij de spelletjes of de op- en afbouw van de attracties. Vindt u het leuk om een dag of een dagdeel te helpen, geef dit dan door aan Jos Diphoorn Email: josdiphoorn@gmail.com.

Bookmark de permalink.