Film documentaires eerste Leerlooierij in Het Oor

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19/04/2018
20:00 - 21:30

Locatie
Buurthuis Het Oor

Categorieën


HOOGEVEEN – Donderdagavond 19 april worden er twee film documentaires gedraaid in Het Oor, Buurtvereniging Westersluis, aan de van Goghlaan 7 in Hoogeveen. De documentaires gaan over het bedrijf Slump Fictorie en van Leerlooierij Bruins Slot.

De twee documentaires zijn geëerd met een bronzen plaats op het 54ste NOVA-filmfestival op 23 maart 2013 in Oosterwolde De twee documentaires worden voor het eerst vertoond in Hoogeveen.

De eerste film documentaire gaat over het bedrijf Slump Fictorie is gemaakt over het leven van Hendrik Fictorie. In 1919 begon Hendrik met zijn constructiewerkplaats in stalen ramen, zijn schoonzoon Anne Harmen Slump die het bedrijf na verloop van tijd heeft overgenomen en Harmen Anne Slump die leidinggeeft aan het huidige bedrijf Slump Fictorie.

De tweede film documentaire gaat over de Leerlooierij Albert Bruins Slot, een familiebedrijf opgericht in 1903 aan de Julianastraat in Hoogeveen wat tot aan 1999 heeft bestaan onder leiding van de gebroeders Albert en Piet Bruins Slot. Beide documentaires zijn geproduceerd door; Dhr. Jan Pol en Dhr. Herman van Goor.

Locatie: Het Oor/ gratis toegang

Bookmark de permalink.