Bibliotheek Elim als ontmoetingsplaats

Elim – De bibliotheek in ’t Vonder valt net als de dag ontmoetingen onder Stichting Elim Vitaal en Actief, kortweg EVA. EVA zet zich in voor de ouderen in Elim onder de noemer “Welzijn op Recept”. De bibliotheek is de ontmoetingsplaats waar oud en jong elkaar ontmoeten en waar mogelijk samen tot activiteiten komen. Een oma die spontaan haar kleinkinderen gaat voorlezen of die kinderen helpt een boek uit te zoeken etc.

De bibliotheek is rustig op gang gekomen, maar het aantal leningen en bezoekers nemen toe. De meeste boeken in de bibliotheek zijn geschonken door dorpsbewoners uit Elim en omliggende dorpen. Omdat er veel ouderen komen is er veel behoeft aan grote letterboeken. Gelukkig heeft de bibliotheek daar veel in te bieden. Boeken die van de bibliotheek zelf zijn worden gratis uitgeleend. Men hoeft hiervoor niet lid te zijn van de centrale bibliotheek in Hoogeveen. Boeken die de bibliotheek in ’t Vonder van de bibliotheek Hoogeveen heeft kunnen door leden die lid zijn van de centrale bibliotheek gratis worden geleend. Niet leden betalen 50 cent per boek.

Er zullen dit jaar verschillende thema’s worden georganiseerd in de bibliotheek, dit om het een nog meer een ontmoetingsplaats te maken. Je moet er lekker kunne “neuzen”, een gezellig praatje maken of een lekker kopje koffie drinken. Alles wordt gerund door vrijwilligers. Deze zijn er om beurten twee aan twee op de zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur. Als mensen zelf de boeken niet kunnen halen of brengen wordt dat geregeld. EVA kan er nog twee vrijwilligers erbij gebruiken voor de zaterdagmorgen. Heeft u interesse geef u dan op bij Erna van Dijk. Net als alle EVA activiteiten is ook de bibliotheek mogelijk gemaakt door een grote bijdrage van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.

Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Om misverstanden te voorkomen: het Welzijn op Recept Elim en de daarmee samenhangende activiteiten zijn voor alle ouderen binnen Elim. Heeft u nog vragen over de activiteiten van EVA, meldt u dan aan door te bellen of mailen met Erna van Dijk de voorzitter van EVA Tel. 06 – 27 588 437 Mail: erna.van.d@gmail.com

© 2018 Elim Drenthe

Dit bericht is geplaatst in Bibliotheek Hoogeveen. Bookmark de permalink.