6e Erflandenrun weer goed verlopen

HOOGEVEEN – Woensdagavond 16 mei  werd er onder gunstige weersomstandigheden de 6e Erflandenrun gelopen. Om klokslag zessen en een fluitsignaal van burgemeester Karel Loohuis ging de Kidsrun 1 kilometer van start.

Bij de jongens werd Nick Hulzebosch uit Beilen kwam als eerste over de finish In een tijd van 3 minuten en 59 seconden. Cas Broekstra uit Hoogeveen kwam als 2e over de eindstreep in een tijd van 4 minuten en 7 seconden. En uiteindelijk kwam Lucas Martens als derde over de streep met een tijd van 4 minuten en 10 seconden. De winnaars werden direct gehuldigd door de burgemeester.

Bij de meisjes was de Hoogeveense Elisa Martens als 1e die de eindstreep haalde in een tijd van 4 minuten en 23 seconden. De 2e plaats was voor Maud Schoonheim uit Hoogeveen in een tijd van 4 minuten en 22 seconden. Eline Hulzebosch afkomstig uit Beilen tekende voor een derde plaats in een tijd van 4 minuten en 29 seconden.

Bij de G Run kon Eric Rompcik zich tot kampioen noemen met een tijd van 6 minuten 14 seconden. Net als Marije Arkes uit Zuidwolde die kwam als 2e over de streep kwam in een tijd van 5 minuten en 46 seconden.

Om klokslag kwart over zeven gingen de eerste mannen van start op de 5 Kilometer senioren in een uitgezet parcours door de Erflanden. Waar Bastiaan Zandbergen uit Hoogeveen in een tijd van 17 minuten en 48 seconden voor de zegen ging.

Bij de mannen van tot 35 jaar mocht op de 5 kilometer was Harm-Jan Martens iedereen te snel af in een tijd van 17 minuten en 30 seconden. Bij de 5 kilometer vrouwen werd Laura Prins uit Hoogeveen de snelste in een tijd van 22 minuten en 43 seconden. Bij de vrouwen van 35 jaar en ouder ging Clari Rolleman uit Hoogeveen als eerste over de eindstreep, in een  tijd van 23 minuten en 15 minuten

Op de 10 kilometer mannen was Hielke Brus uit Hoogeveen de eerste in een tijd van 39 minuten en 26 seconden. De mannen 35 plus deden het niet onaardig in een tijd  van 35 minuten en twee seconden was Henry Rutgers de eerste. De erflanden run is een initiatief van de ACE van de woon wijk de Erflanden.


Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.